Architecture 256: Africa's Premier Magazine Architecture 256

Medics House: London

PROJECT DETAILS



Commissioned by two Winchester based Doctors; The Medic's House is the latest extension project by AR Design Studio . Upon the arrival of their new baby daughter, the need for additional family space meant that the client’s existing 1950s three bed house desperately needed extending. The brief called for two additional bedrooms upstairs and a large open-plan family space with light, views and access to the beautiful garden at ground floor.  AR Design Studio's solution was to create a large charcoal grey living box at ground level with a full height glazed opening elevation to the garden. A timber clad sleeping pod is perched above at first floor level providing the additional bedrooms.   >At ground floor level the extension contains a utility, WC, kitchen, dining room and lounge area, fitted with 3 large eco-friendly sliding glass panels creating an uninterrupted view of the garden. The flush threshold and continuous floor surface enhance this connection with the garden by allowing the internal space to flow seamlessly out into it on warmer days

Trending Property Video

Latest Publication

E-issue subscription

© 2012-2016 | All Exclusive Rights Reserved| Architecture 256